Veel eremetaal voor recreantenzwemmers van De Krabben

Veel eremetaal voor recreantenzwemmers van De Krabben

Tijdens een super gezellig thuiswedstrijd in zwembad de Schelp hebben de recreanten zwemmers zich van hun beste kant laten zien.

De wedstrijd begon met een estafette 4X50m schoolslag.  Mathis Boulahia, Sem Kokkelkorn, Evi van de Merbel  en Enya de Keijzer eindigden op een derde plaats, na een spannende race met de ploeg van De Wildert.

Sophie Verdult zwom haar debuut dat resulteerde in een zilveren (25m rugslag meisjes 4-7 jaar) en een gouden (25m vrije slag meisjes 4-7 jaar) plak, Sophie die eerst nog wat last van de zenuwen had, blonk na afloop van trots. Haar hartsvriendin Isa van Sanden trof een pittig tegenstand in de oudere en veel grotere zwemsters. De moedige Isa deed haar uiterste best en zwom technisch 2 uitermate keurige races (25m rugslag en 50m vrije slag).

Bij de meisjes 7 tot 9 jaar kwamen maar liefst 5 jonge Krabben dames aan de start. Laila Elnanini, Ziza Rotteveel, Isa van den Sanden, Inez Lindhout en Noortje Krijnen. Noortje zwom haar debuut met maar liefst 2 keer brons op de  25m rugslag en 50m vrije slag. Inez ging er twee keer met het zilver van door. Alle meiden deden hun uiterste best en dat leverde hier en daar uiteraard een persoonlijk record op.

Rens Jansen en Mick van de Rijzen kwamen uit bij de jongens 8-9 jaar. Voor Rens was het helaas niet mogelijk een podium plaats te veroveren als jongere zwemmer in deze leeftijdscategorie. Hij werd vierde op de 25m rugslag en vijfde op de 50m vrije slag. Mick van Rijzen was blij verrast en won 2 keer brons op deze afstanden.

Enya de Keizer, Estrella Wolthof en Evi van de Merbel zwommen twee races bij de meisjes 10 en 11 jaar (50m rugslag en 50m vrije slag). Enya won een welverdiende bronzen plak om de 50m vrijeslag. Evi van de Merbel debuteerde als jonge zwemster in deze categorie, ze ging er met een perfecte start goed vandoor, maar kwam in de tweede helft van de races nog wat tekort. Estrella zwom zeer stabiel en eindigde als jonge zwemster in deze categorie mooi in het midden van de ranglijst.

Voor de oudste jongens van het team, Mathis Boulahia en Sem Kokkelkorn was het feest, want tot twee keer toe eindigde Mathis als eerste en Sem als tweede (50m vrije slag en 50m schoolslag). Bij de estafettes aan het eind van het programma eindigde team 1 (Ziza Rotteveel, Estrella Wolthof, Rens Janssen en Inez Lindhout) van De Krabben op een tweede plaats. Team 2 werd derde (Sophie Verdult, Isa van der Sanden, Laila Elnanini en Noortje Krijnen).

Zwemvereniging De Krabben kan terug zien op een geslaagde regionale recreantenwedstrijd.

admin

Reacties zijn gesloten.