Recreatieve zwemmers van de Krabben winnen 10 medailles

De recreatieve zwemmers van de Krabben zwommen mee in de laatste zwemwedstrijd in de Baanakker in Etten-Leur. In Etten-Leur wordt namelijk een nieuw zwembad gebouwd.

Helaas moesten (potentiele medaillewinnaars) Mick van de Rijzen, Noortje Krijnen en Enya de Keijzer door ziekte verstek laten gaan.

De overige zwemmers deden hun uiterste best om op het ereschavot een plaatsje te bemachtigen. De twee debutanten Marius de Keijzer en Alicia Meijers lukte dat nog ook. Marius werd 2e op de 25 m vlinderslag en Alicia sprintte naar een derde plaats op de 50m vrijeslag. Sem Kokkelhorn verdiende zelfs twee medailles een zilveren (50m schoolslag) en een gouden (100m wisselslag) al was de gouden medaille lang onzeker, door onduidelijkheid over eventuele diskwalificatie, grote opluchting dus voor Sem.

De twee vriendinnen Sophie Verdult en Isa van der Sanden kwamen wederom goed uit de verf. Sophie won  zilver op de 25m rugslag. Isa bouwde haar race op de 50m schoolslag perfect op en eindigde in een sterk veld op een 7e plaats.

Estrella Wolthof verdiende helaas geen medailles, maar voor haar ruime persoonlijke records had ze er zeker 1 verdiend. Op de 50m brostcrawl verbeterde ze haar tijd met bijna 10 seconden en op de 25m vlinderslag verbeterde ze haar tijd met maar liefst 12 seconden.

De Zeeuwse Inez Lindhout voelt zich als een vis in het water, want op de 25m rugslag werd ze tweede en op de 50m schoolslag pakte zelfs goud. Haar zwemmaatje Ziza Rotteveel had ook een prima dag, met twee keer brons 50m schoolslag en 25 m rugslag.  Het werd een fotofinish op de 50m schoolslag, de scheidsrechter besliste helaas dat Ziza brons kreeg.

Als laatste noemen we Hiba Danjaoui, deze jonge dame had zichtbaar plezier in de wedstrijden en zwom twee technisch keurig uitgevoerde races 25 m rugcrawl en 50m schoolslag. Er werd ook estafette gezwommen, op de 4X 25m wisselslag eindigde het team van de Krabben (Sem, Estrella, Marius en Allicia) op een derde plaats.