Nieuws

Borstcrawlcursus KNZB start 16 september

De borstcrawlcursus wordt georganiseerd door Mijnzwemcoach (onderdeel van de KNZB).

Wat?
KNZB borstcrawlcursus onder begeleiding van een deskundige KNZB coach. Tijdens deze cursus gaan zwemmers aan de slag met de vijf basiselementen van de borstcrawl: de ligging, beenslag, armslag, ademhaling en een combinatie van alles.

De zwemmers ontvangen na inschrijving gratis een lidmaatschap op Mijnzwemcoach voor de duur van drie maanden. Met dit lidmaatschap kunnen zij één keer per jaar gratis mee doen met een techniekclinic, ontvangen ze 15% korting op materialen uit de webshop en krijgen ze 20% korting op een vervolgcursus. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van ruim 200 trainingsschema’s op Mijnzwemcoach. Met deze schema’s kunnen de zwemmers zelfstandig in het zwembad aan de slag gaan.

Hoe lang?
De cursus bestaat uit 12 trainingen van een uur.

Voor wie?
De cursus is zeer geschikt voor banenzwemmers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Maar ook ideaal voor beginnende triatleten of sporters die hun huidige sport willen combineren met zwemmen. De cursus is alleen voor volwassenen!
De basiscursus is voor iedereen die 0-50 meter aaneengesloten in de borstcrawl kan zwemmen (dit niveau is dus ook geschikt voor mensen die nog helemaal geen borstcrawl kunnen zwemmen). De gevorderdencursus is voor iedereen die meer dan 150 meter achter elkaar in de borstcrawl kan zwemmen.

Inschrijven
Inschrijven kan via de website www.mijnzwemcoach.nl.
De kosten voor de cursus bedragen €180,- , leden van Mijnzwemcoach ontvangen automatisch 20% korting op de cursus. De cursisten dienen zelf materialen aan te schaffen voor de cursus: een pullbuoy, kickboard, zoomers en front snorkel. Deze materialen kunnen ze met 15% korting bestellen via de webshop van Mijnzwemcoach: https://www.mijnzwemcoach.nl/webshop

Contact
Geïnteresseerde zwemmers kunnen ons per mail bereiken via mijnzwemcoach@knzb.nl en telefonisch op 088 1348660.

 

Zwemmers winnen medailles in Hoogerheide

Zwemmers komen thuis met medailles

Zondag 8 september 2019 hebben de zwemmers van De Krabben in Hoogerheide zeer goed gezwommen. De zwemmers zijn thuis gekomen met 6x goud, 3x zilver, 5x brons en 3x een 4e plaats. Het estafette-team heeft de 2e en 1e plaats behaald en is naar huis gegaan met de beker. Een goed begin van het nieuwe seizoen!

Foto zwemmen artikel krant zwembad de schelp
Zwemmers komen thuis met medailles

Nieuwsbrief

Beste zwemmers,

De laatste
nieuwsbrief van seizoen 2018-2019 alweer! Aanstaande vrijdag is de laatste
schooldag, dat betekent dat er gedurende 6 weken geen trainingen zijn. We gaan
dus ook bijna afscheid nemen van zwembad de Melanen. Het is een heerlijk
vooruitzicht om weer in de zwembad de Schelp te kunnen gaan zwemmen, maar
misschien denken we ook nog wel met een beetje weemoed terug aan het zwemmen in
de buitenlucht. En iedereen die is blijven zwemmen, kan trots zijn op zichzelf
dat zij/hij alle ontberingen heeft doorstaan!

Recreatieve zwemmers van de Krabben winnen 10 medailles

De recreatieve zwemmers van de Krabben zwommen mee in de laatste zwemwedstrijd in de Baanakker in Etten-Leur. In Etten-Leur wordt namelijk een nieuw zwembad gebouwd.

Helaas moesten (potentiele medaillewinnaars) Mick van de Rijzen, Noortje Krijnen en Enya de Keijzer door ziekte verstek laten gaan.

De overige zwemmers deden hun uiterste best om op het ereschavot een plaatsje te bemachtigen. De twee debutanten Marius de Keijzer en Alicia Meijers lukte dat nog ook. Marius werd 2e op de 25 m vlinderslag en Alicia sprintte naar een derde plaats op de 50m vrijeslag. Sem Kokkelhorn verdiende zelfs twee medailles een zilveren (50m schoolslag) en een gouden (100m wisselslag) al was de gouden medaille lang onzeker, door onduidelijkheid over eventuele diskwalificatie, grote opluchting dus voor Sem.

De twee vriendinnen Sophie Verdult en Isa van der Sanden kwamen wederom goed uit de verf. Sophie won  zilver op de 25m rugslag. Isa bouwde haar race op de 50m schoolslag perfect op en eindigde in een sterk veld op een 7e plaats.

Estrella Wolthof verdiende helaas geen medailles, maar voor haar ruime persoonlijke records had ze er zeker 1 verdiend. Op de 50m brostcrawl verbeterde ze haar tijd met bijna 10 seconden en op de 25m vlinderslag verbeterde ze haar tijd met maar liefst 12 seconden.

De Zeeuwse Inez Lindhout voelt zich als een vis in het water, want op de 25m rugslag werd ze tweede en op de 50m schoolslag pakte zelfs goud. Haar zwemmaatje Ziza Rotteveel had ook een prima dag, met twee keer brons 50m schoolslag en 25 m rugslag.  Het werd een fotofinish op de 50m schoolslag, de scheidsrechter besliste helaas dat Ziza brons kreeg.

Als laatste noemen we Hiba Danjaoui, deze jonge dame had zichtbaar plezier in de wedstrijden en zwom twee technisch keurig uitgevoerde races 25 m rugcrawl en 50m schoolslag. Er werd ook estafette gezwommen, op de 4X 25m wisselslag eindigde het team van de Krabben (Sem, Estrella, Marius en Allicia) op een derde plaats.

Veel eremetaal voor recreantenzwemmers van De Krabben

Tijdens een super gezellig thuiswedstrijd in zwembad de Schelp hebben de recreanten zwemmers zich van hun beste kant laten zien.

De wedstrijd begon met een estafette 4X50m schoolslag.  Mathis Boulahia, Sem Kokkelkorn, Evi van de Merbel  en Enya de Keijzer eindigden op een derde plaats, na een spannende race met de ploeg van De Wildert.

Sophie Verdult zwom haar debuut dat resulteerde in een zilveren (25m rugslag meisjes 4-7 jaar) en een gouden (25m vrije slag meisjes 4-7 jaar) plak, Sophie die eerst nog wat last van de zenuwen had, blonk na afloop van trots. Haar hartsvriendin Isa van Sanden trof een pittig tegenstand in de oudere en veel grotere zwemsters. De moedige Isa deed haar uiterste best en zwom technisch 2 uitermate keurige races (25m rugslag en 50m vrije slag).

Bij de meisjes 7 tot 9 jaar kwamen maar liefst 5 jonge Krabben dames aan de start. Laila Elnanini, Ziza Rotteveel, Isa van den Sanden, Inez Lindhout en Noortje Krijnen. Noortje zwom haar debuut met maar liefst 2 keer brons op de  25m rugslag en 50m vrije slag. Inez ging er twee keer met het zilver van door. Alle meiden deden hun uiterste best en dat leverde hier en daar uiteraard een persoonlijk record op.

Rens Jansen en Mick van de Rijzen kwamen uit bij de jongens 8-9 jaar. Voor Rens was het helaas niet mogelijk een podium plaats te veroveren als jongere zwemmer in deze leeftijdscategorie. Hij werd vierde op de 25m rugslag en vijfde op de 50m vrije slag. Mick van Rijzen was blij verrast en won 2 keer brons op deze afstanden.

Enya de Keizer, Estrella Wolthof en Evi van de Merbel zwommen twee races bij de meisjes 10 en 11 jaar (50m rugslag en 50m vrije slag). Enya won een welverdiende bronzen plak om de 50m vrijeslag. Evi van de Merbel debuteerde als jonge zwemster in deze categorie, ze ging er met een perfecte start goed vandoor, maar kwam in de tweede helft van de races nog wat tekort. Estrella zwom zeer stabiel en eindigde als jonge zwemster in deze categorie mooi in het midden van de ranglijst.

Voor de oudste jongens van het team, Mathis Boulahia en Sem Kokkelkorn was het feest, want tot twee keer toe eindigde Mathis als eerste en Sem als tweede (50m vrije slag en 50m schoolslag). Bij de estafettes aan het eind van het programma eindigde team 1 (Ziza Rotteveel, Estrella Wolthof, Rens Janssen en Inez Lindhout) van De Krabben op een tweede plaats. Team 2 werd derde (Sophie Verdult, Isa van der Sanden, Laila Elnanini en Noortje Krijnen).

Zwemvereniging De Krabben kan terug zien op een geslaagde regionale recreantenwedstrijd.

Brabantse Winterkampioenschappen 2017 weer een succes, we hebben een Brabants Kampioen.

Vier zwemmers van De Krabben waren tijdens de twee weekenden van de Brabantse Winterkampioenschappen aanwezig in Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

David Malm, Diederik Colombijn, Luna van Tilburg en Mike Corporaal waren de afgevaardigden van De Krabben waarbij ze in totaal 27 persoonlijke afstanden zwommen.

In totaal werden er 23 persoonlijke records gebroken door alle zwemmers samen, waarbij Diederik Colombijn op zijn 11 afstanden 13 persoonlijke records brak met ook de grootste persoonlijk record verbetering op de 100m vlinderslag van 126,7 % (tussentijd op de 400m wisselslag).

David Malm wist op zijn slag de 50m schoolslag een mooie pr te behalen.

Mike Corporaal wist op de 50m vlinderslag beslag te leggen op het zilver en op de 50m vrije slag wist Mike het brons te bemachtigen.

Luna van Tilburg wist op 5 afstanden ere-metaal te bemachtigen. Brons was er voor Luna op de 800m vrije slag met een pr, 50m vlinderslag met een pr en de 100m vlinderslag. Luna behaalde zilver op de 50m rugslag met een pr.

Tijdens een bloedstollende race bij de 400m wisselslag dames wist Luna op de laatste 15 meter het Brabants Kampioenschap op deze afstand naar zich toe te trekken. Met een Gouden plak in een tijd van 05:59.47 en een pr van bijna 31 seconden was daar de kers verse Brabants Kampioen van De Krabben Luna van Tilburg.

De zwemmers hadden allemaal super gezwommen.