Nieuws

Recreatieve zwemmers van de Krabben winnen 10 medailles

De recreatieve zwemmers van de Krabben zwommen mee in de laatste zwemwedstrijd in de Baanakker in Etten-Leur. In Etten-Leur wordt namelijk een nieuw zwembad gebouwd.

Helaas moesten (potentiele medaillewinnaars) Mick van de Rijzen, Noortje Krijnen en Enya de Keijzer door ziekte verstek laten gaan.

De overige zwemmers deden hun uiterste best om op het ereschavot een plaatsje te bemachtigen. De twee debutanten Marius de Keijzer en Alicia Meijers lukte dat nog ook. Marius werd 2e op de 25 m vlinderslag en Alicia sprintte naar een derde plaats op de 50m vrijeslag. Sem Kokkelhorn verdiende zelfs twee medailles een zilveren (50m schoolslag) en een gouden (100m wisselslag) al was de gouden medaille lang onzeker, door onduidelijkheid over eventuele diskwalificatie, grote opluchting dus voor Sem.

De twee vriendinnen Sophie Verdult en Isa van der Sanden kwamen wederom goed uit de verf. Sophie won  zilver op de 25m rugslag. Isa bouwde haar race op de 50m schoolslag perfect op en eindigde in een sterk veld op een 7e plaats.

Estrella Wolthof verdiende helaas geen medailles, maar voor haar ruime persoonlijke records had ze er zeker 1 verdiend. Op de 50m brostcrawl verbeterde ze haar tijd met bijna 10 seconden en op de 25m vlinderslag verbeterde ze haar tijd met maar liefst 12 seconden.

De Zeeuwse Inez Lindhout voelt zich als een vis in het water, want op de 25m rugslag werd ze tweede en op de 50m schoolslag pakte zelfs goud. Haar zwemmaatje Ziza Rotteveel had ook een prima dag, met twee keer brons 50m schoolslag en 25 m rugslag.  Het werd een fotofinish op de 50m schoolslag, de scheidsrechter besliste helaas dat Ziza brons kreeg.

Als laatste noemen we Hiba Danjaoui, deze jonge dame had zichtbaar plezier in de wedstrijden en zwom twee technisch keurig uitgevoerde races 25 m rugcrawl en 50m schoolslag. Er werd ook estafette gezwommen, op de 4X 25m wisselslag eindigde het team van de Krabben (Sem, Estrella, Marius en Allicia) op een derde plaats.

Veel eremetaal voor recreantenzwemmers van De Krabben

Tijdens een super gezellig thuiswedstrijd in zwembad de Schelp hebben de recreanten zwemmers zich van hun beste kant laten zien.

De wedstrijd begon met een estafette 4X50m schoolslag.  Mathis Boulahia, Sem Kokkelkorn, Evi van de Merbel  en Enya de Keijzer eindigden op een derde plaats, na een spannende race met de ploeg van De Wildert.

Sophie Verdult zwom haar debuut dat resulteerde in een zilveren (25m rugslag meisjes 4-7 jaar) en een gouden (25m vrije slag meisjes 4-7 jaar) plak, Sophie die eerst nog wat last van de zenuwen had, blonk na afloop van trots. Haar hartsvriendin Isa van Sanden trof een pittig tegenstand in de oudere en veel grotere zwemsters. De moedige Isa deed haar uiterste best en zwom technisch 2 uitermate keurige races (25m rugslag en 50m vrije slag).

Bij de meisjes 7 tot 9 jaar kwamen maar liefst 5 jonge Krabben dames aan de start. Laila Elnanini, Ziza Rotteveel, Isa van den Sanden, Inez Lindhout en Noortje Krijnen. Noortje zwom haar debuut met maar liefst 2 keer brons op de  25m rugslag en 50m vrije slag. Inez ging er twee keer met het zilver van door. Alle meiden deden hun uiterste best en dat leverde hier en daar uiteraard een persoonlijk record op.

Rens Jansen en Mick van de Rijzen kwamen uit bij de jongens 8-9 jaar. Voor Rens was het helaas niet mogelijk een podium plaats te veroveren als jongere zwemmer in deze leeftijdscategorie. Hij werd vierde op de 25m rugslag en vijfde op de 50m vrije slag. Mick van Rijzen was blij verrast en won 2 keer brons op deze afstanden.

Enya de Keizer, Estrella Wolthof en Evi van de Merbel zwommen twee races bij de meisjes 10 en 11 jaar (50m rugslag en 50m vrije slag). Enya won een welverdiende bronzen plak om de 50m vrijeslag. Evi van de Merbel debuteerde als jonge zwemster in deze categorie, ze ging er met een perfecte start goed vandoor, maar kwam in de tweede helft van de races nog wat tekort. Estrella zwom zeer stabiel en eindigde als jonge zwemster in deze categorie mooi in het midden van de ranglijst.

Voor de oudste jongens van het team, Mathis Boulahia en Sem Kokkelkorn was het feest, want tot twee keer toe eindigde Mathis als eerste en Sem als tweede (50m vrije slag en 50m schoolslag). Bij de estafettes aan het eind van het programma eindigde team 1 (Ziza Rotteveel, Estrella Wolthof, Rens Janssen en Inez Lindhout) van De Krabben op een tweede plaats. Team 2 werd derde (Sophie Verdult, Isa van der Sanden, Laila Elnanini en Noortje Krijnen).

Zwemvereniging De Krabben kan terug zien op een geslaagde regionale recreantenwedstrijd.

Brabantse Winterkampioenschappen 2017 weer een succes, we hebben een Brabants Kampioen.

Vier zwemmers van De Krabben waren tijdens de twee weekenden van de Brabantse Winterkampioenschappen aanwezig in Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

David Malm, Diederik Colombijn, Luna van Tilburg en Mike Corporaal waren de afgevaardigden van De Krabben waarbij ze in totaal 27 persoonlijke afstanden zwommen.

In totaal werden er 23 persoonlijke records gebroken door alle zwemmers samen, waarbij Diederik Colombijn op zijn 11 afstanden 13 persoonlijke records brak met ook de grootste persoonlijk record verbetering op de 100m vlinderslag van 126,7 % (tussentijd op de 400m wisselslag).

David Malm wist op zijn slag de 50m schoolslag een mooie pr te behalen.

Mike Corporaal wist op de 50m vlinderslag beslag te leggen op het zilver en op de 50m vrije slag wist Mike het brons te bemachtigen.

Luna van Tilburg wist op 5 afstanden ere-metaal te bemachtigen. Brons was er voor Luna op de 800m vrije slag met een pr, 50m vlinderslag met een pr en de 100m vlinderslag. Luna behaalde zilver op de 50m rugslag met een pr.

Tijdens een bloedstollende race bij de 400m wisselslag dames wist Luna op de laatste 15 meter het Brabants Kampioenschap op deze afstand naar zich toe te trekken. Met een Gouden plak in een tijd van 05:59.47 en een pr van bijna 31 seconden was daar de kers verse Brabants Kampioen van De Krabben Luna van Tilburg.

De zwemmers hadden allemaal super gezwommen.

Zelfs Belgisch water kan Krabben niet stoppen

In het weekend van 28 tot en met 30 april hebben 7 Krabben zwemmers het Belgische water van Olympisch Zwembad Wezenberg in Antwerpen onveilig gemaakt.

Mike Corporaal, Kim Kluts en Kimberly Bernaards mochten op vrijdag 28 april de spits afbijten. Op de 50m vlinderslag wist Mike een pr te behalen. Op de 200m wisselslag hadden Kimberly en Kim beide een pr.

Op de zaterdag was de groep een stuk groter. Alle 7 zwemmers kwamen op de zaterdag aan de beurt. De pr spiegel was als volgt op de zaterdag:

 • Diederik Colombijn  100m vrijeslag en 100m rugslag
 • Mike Corporaal        50m schoolslag
 • Melvin Giebels         200m wisselslag
 • David Malm              50m schoolslag
 • Kimberly Bernaards 100m vrije slag
 • Luna van Tilburg      100m vrije slag, 200m vrije slag, 100m rugslag en 50m schoolslag

Op de zaterdag wist Diederik met de 100m rugslag de grootste pr verbetering van het weekend te behalen van 129,1%

De zondag kwamen 5 zwemmers aan de start. Melvin Giebels was helaas ziek en kon dus niet starten.

In de ochtend sessie waren alleen Kim Kluts en Luna van Tilburg in het water te vinden. Kim Kluts wist op de 50m rugslag een pr te halen. Luna van Tilburg had deze ochtend een goede sessie. Met een pr op zowel de 50m rugslag als de 400m vrije slag wist zij als eerste Krabben zwemmer om op beide afstanden ook een 3de plaats te pakken en zo twee bronzen medailles naar Bergen op zoom te halen.

De middag sessie was weer bijna compleet met zwemmers. Ook hier werden weer veel pr’s gezwommen:

 • Diederik Colombijn      50m vrije slag
 • Mike Corporaal           100m schoolslag
 • David Malm                 50m vrije slag, 100m schoolslag
 • Kimberly Bernaards    50m vrije slag, 200m rugslag
 • Luna van Tilburg         50m vrije slag

De Krabben staan ook weer op de internationale kaart, goed gedaan allemaal!!

Paassprint 2017 weer succes

 2de paasdag 2017 te Veldhoven.

In plaats van gezellig naar de woonboulevard, gingen 3 Krabben zwemmers (Mike Corporaal, Kim Kluts en Luna van Tilburg) zwemmen bij de Paassprint in Veldhoven.
Het was een gezellige en strak georganiseerde wedstrijd door V.Z.V. Njord.

Kim Kluts en Luna van Tilburg zwommen niet alleen alle afstanden voor het klassement, maar ook de 100m wisselslag. Mike Corporaal zwom alleen voor het klassement.

Mike Corporaal wist op de 50m vlinderslag een pr te behalen. In het algemeen klassement eindigde Mike op de eerste plaats wat hem voor de paassprint een gouden medaille opleverde.
Kim Kluts wist ook op de 50m vlinderslag een pr te behalen. Op de 100m wisselslag wist Kim een 3de plaats te pakken.
Luna van Tilburg wist op alle slagen behalve de 50m schoolslag een pr te behalen. Op de 50m vlinderslag behaalde ze zelfs de grootste pr verbetering van 105,9%. Ook Luna eindigde in het algemeen klassement op de eerste plaats wat ook haar een gouden medaille opleverde. Luna had met een tijd van 0:35.97 op de 50m rugslag ook een paassprint record te pakken voor de categorie minioren 5 en junioren 1.

Goed gedaan alle drie!!!

Op paassprint 2018 hopen we uiteraard met meer zwemmers in Veldhoven aan de start te staan.