Schoolzwemkampioenschappen 2018

Graag nodigen wij alle basisscholen in de regio uit voor De Schelp Schoolzwemkampioenschappen in Bergen op Zoom. De organisatie is in handen van Zwem- en Polovereniging De Krabben i.s.m. zwembad De Schelp. Er wordt deelgenomen door ploegen die de scholen vertegenwoordigen.

Wanneer?

Zaterdag 31 maart a.s. in zwembad De Schelp. Iedereen mag om 13.00 uur naar binnen. Na het omkleden kan er even ingezwommen worden. Om 13.30 uur starten we met de wedstrijd. Zorg ervoor dat je op tijd bent! We zullen om 16.30 uur klaar zijn met de wedstrijd.

Training

Ook dit jaar is er weer een gratis training voor alle kinderen die meedoen aan de wedstrijd. Deze training is op vrijdag 30 maart a.s. van 18.00 uur tot 18.45 uur (17.45 uur aanwezig).

Schoolteam

Een schoolteam bestaat uit 6 kinderen namelijk; 2 zwemmers uit de onderbouw (groep 3 en 4), 2 zwemmers uit de middenbouw (groep 5 en 6) en 2 zwemmers uit de bovenbouw (groep 7 en 8) en natuurlijk een teambegeleider. Let op! Vanaf dit jaar mag een team maximaal bestaan uit 3 leden van de zwemvereniging, startvergunning of geen startvergunning. Jongere zwemmers mogen wel bij een oudere groep zwemmen, maar andersom is niet toegestaan.

De wedstrijd

Alle schoolteams zwemmen 2 estafettes en alle kinderen zwemmen 1 keer individueel. Via een puntentelling wordt een totaalklassement opgemaakt. Er zijn bekers en medailles voor de 3 beste scholen. Het beste schoolteam krijgt tevens een wisselbeker en de eerste 3 scholen plaatsen zich voor de provinciale kampioenschappen.

Estafette leerkrachten

Voor de leerkrachten en teambegeleiders wordt er een speciale estafette georganiseerd. Hierbij wordt 4×25 m vrije slag estafette gezwommen. Teambegeleiders die meedoen mogen geen wedstrijdzwemmer zijn. De prijs is extra aantrekkelijk; alle leerkrachten die in het winnende team zitten mogen met hun klas gratis in De Schelp komen zwemmen. Schrijf dus een team in!! (geen inschrijfgeld)

Inschrijven

De inschrijfkosten bedragen 12 euro per deelnemende ploeg. Inschrijven kan door onderstaand Excel formulier ingevuld te mailen naar info@dekrabben.nl voor 23 maart a.s. De inschrijving is definitief nadat de inschrijfkosten zijn ontvangen op rekeningnr. NL62 RABO 0106 1667 00 t.n.v. Zwem- en Polovereniging De Krabben o.v.v. schoolzwemkampioenschap en naam van de school.

Inschrijf formulier