Regels
Vanaf 25 mei wordt er getraind in zwembad De Schelp. We volgen daarbij het advies en de opgestelde protocollen van de KNZB (verantwoord zwemmen) en het opgestelde beheersplan COVID-19 De Schelp. 

1. Lees het beheersplan COVID-19 De Schelp voordat je de eerste keer naar het zwembad komt. Voor de jongere leden vragen wij de ouders/verzorgers om de regels met de kinderen te bespreken. 

2. Heb je milde (verkoudheids)klachten, blijf dan thuis. Wij verwachten dat iedereen hierin
zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. 

3. Begeleiders van zwembad De Schelp begeleiden het bezoek aan het zwembad. Eventueel worden zij bijgestaan door toezichthouders van De Krabben.

4. Vanaf maandag 25 mei maakt vereniging De Krabben gebruik van ‘persoonsgebonden’ badges om toegang te krijgen tot het zwembad. De badges worden uitgereikt aan actieve clubleden en werken tijdens de trainingstijden van de vereniging.

  • De badge wordt gratis en persoonlijk aan je verstrekt
  • Voor ontvangst moet jij of ouders/verzorgers tekenen. 
  • Bij het beëindigen van het lidmaatschap moet de badge ingeleverd worden. Wordt de badge niet geleverd? Dan wordt hiervoor een bedrag van €15 in rekening gebracht. 
  • Verlies je de badge? Dan wordt er €15 in rekening gebracht. Je kunt een nieuwe badge aanvragen en weer opnieuw voor ontvangst tekenen. 

5. De ouders of verzorgers brengen de kinderen tot aan het tourniquet. Hier dragen ze de kinderen over aan de begeleider van het zwembad of aan een begeleider van vereniging De Krabben. De ouders/verzorgers kunnen de rode pijlen volgen naar de uitgang. Het is dus NIET de bedoeling om met het kind mee te lopen naar de kleedkamer. De ruimte van de horeca is ingericht om volgens de richtlijnen van het RIVM te wachten op uw kind.
Zie Beheersplan De Schelp artikelen; Zwemles t/m 12 jr op pag. 7 en het artikel Horeca op pag. 13.

6. Je kleedt je om in de grote kleedkamers

  • maximaal 8 personen per kleedkamer. 
  • kleedkamer vol betekent doorlopen naar de volgende
  • kleren en schoenen neem je in een gesloten sporttas mee naar het zwembad 

7. Na de les kleed je je om in de individuele kleedhokjes

8. Minimaal 5 minuten voor aanvangstijd van de training sta je in je zwemkleding gereed voor de door ingang van het wedstrijdbad. De ingang die we zullen hanteren voor entree van het bad, bevindt zich aan de lange zijde van het wedstrijdbad. Te bereiken via het recreatie bad. 

Het is belangrijk dat iedereen op tijd bij de ingang van het bad staat, want alleen dan kunnen de zwemmers die al in het bad zijn via de reguliere deur naar de kleedkamer gaan.

9. In het zwembad wordt na afloop NIET gedoucht

10. De trainingen van de waterpolo bestaan de eerste twee weken uit zwemoefeningen. Dit betekent dat de lijnen in het zwembad blijven liggen. We zullen deze 2 weken gebruiken om te ondervinden hoe de regelgeving werkt en welke ruimtes en mogelijkheden hierin mogelijk zijn voor het uitbreiden van de waterpolo oefeningen. 

11. Tijdens de 1e training wordt uitgelegd op welke manier de banen bij het zwemmen worden gebruiktDe zweminstructies zijn ook terug te vinden in het Beheersplan COVID-19 de Schelp op pagina 6, onderdeel banenzwemmen. 

Meer informatie is ook te vinden op de site van zwembad De Schelp over het zwemmen in coronatijd en de routering.