Waterpolo

Waterpolo is een zeer veelzijdige en spectaculaire sport voor zowel heren, dames en jeugd. Een sport die hoge eisen stelt aan haar beoefenaars. Zo dienen waterpoloërs te beschikken over een goede zwem- en baltechniek en een uitstekende conditie.

De individuele kwaliteiten vormen echter niet het uitgangspunt, want waterpolo is in essentie een teamsport. Een teamsport waarbij concentratie, goed uitgevoerde spelpatronen en de wil om voor elkaar te werken noodzakelijk zijn om succesvol te kunnen zijn. Dit vraagt om inzet, doorzettingsvermogen en karakter.

Het resultaat is echter de moeite meer dan waard! Snelheid, wendbaarheid, fysieke kracht en bovenal enerverend teamwork, maken van waterpolo een spetterend kijkspel. Een snel afwisselend spel, dat geen minuut verveelt. Letterlijk geen minuut, omdat een ploeg slechts 30 seconden heeft om tot een doelpoging te komen.

Waterpolo is ook goed voor je lijf, je geest en je sociale contacten. Het traint je lichaam waardoor je een goede conditie en fysieke kracht krijgt. Daarnaast leert het je spelinzicht en traint het je oog/hand-coördinatie.

Naast deze lichamelijke zaken is er aan een teamsport als waterpolo ook een heel groot sociaal aspect verbonden. In het water wordt er van je verwacht dat je voor elkaar strijd en de onderlinge zwakkere punten opvangt. Je moet dus echt een teamspeler zijn.

Het sociale aspect gaat bij “De Krabben” nog een stapje verder. Na de training of een wedstrijd gaan we nog even wat napraten in de kantine van Zwembad De Schelp onder het genot van een drankje. Ook van toernooien en andere evenementen, die we organiseren of waar we aan meedoen, maken we een feestje.

De Krabben hebben op dot moment 4 teams: 2 heren teams, 1 jongens team en 1 meisjes team

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste spelers.

DUS: als je het leuk vindt om:

•een wedstrijd te spelen in teamverband
•lekker fanatiek bezig te zijn
•af en toe goed moe te zijn na een wedstrijd of training
•je tegenspeler net iets te snel af te zijn
•na te genieten van een overwinning en dit samen te vieren met je teamgenoten

DAN ZOU WATERPOLO ECHT IETS VOOR JOU ZIJN!!!!

Wil je meer weten van deze mooie sport, kom dan gewoon gezellig een keer meetrainen (je mag altijd 3 keer gratis mee trainen), of kom eerst eens op zaterdagavond naar een wedstrijd kijken in zwembad de Schelp. Om aan te melden klik dan hier!