Wedstrijden

Verschillende wedstrijden:

 • Recreatieve wedstrijden
  Elke zwemmer wordt bij aanvang van zijn lidmaatschap ingedeeld bij de recreatieve zwemploeg: De recreatieve wedstrijden worden 5 keer per jaar gezwommen. Door deel te nemen aan de recreantenwedstrijden, krijgen de zwemmers wedstrijdervaring. Regelmatig wordt beoordeeld of een zwemmer klaar is om eventueel de overstap naar de wedstrijdploeg te maken. Zwemmers die hiervoor geschikt worden geacht krijgen een uitnodiging
 • Competitiewedstrijden
  Voor de zwemmers van de wedstrijdploeg wordt een zogenaamde startvergunning aangevraagd. De zwemmer wordt hiermee geregistreerd bij de KNZB. Per seizoen zijn er 4 competitiewedstrijden. Deze wedstrijden zijn verplicht. Deelname aan de competitie doet de zwemmer dus niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de klassering van de zwemploeg. De zwemmer wordt opgesteld en mag zelf geen keuze maken voor de te zwemmen afstand. 
 • Swimkick en Minioren wedstrijden
  Deze wedstrijden zijn bedoeld voor de jonge zwemmers tot 13 jaar. Deze wedstrijden worden zeer aanbevolen. De swimkick zijn laagdrempelig. Deze wedstrijden zijn er voor om de kinderen te laten zien wat wedstrijdzwemmen is. Het gaat hierbij vooral om het plezier dat ze daarbij hebben. De Minioren wedstrijden zijn volgens de reglementen van de KNZB. Dit circuit heeft in totaal 3 wedstrijden per seizoen.
 • Minioren en Junioren wedstrijden
  Deze wedstrijden zijn bedoeld voor de jonge zwemmers (minioren) tot 13 jaar en de zwemmers tot 16 jaar (junioren). Deze wedstrijden zijn volgens de reglementen van de KNZB. Dit circuit heeft in totaal 3 wedstrijden per seizoen.
 • Junioren, Jeugd en Senioren wedstrijden
  Deze wedstrijden zijn bedoeld voor de  zwemmers vanaf 12 jaar en ouder.  Dit circuit heeft in totaal 4 wedstrijden per seizoen. Bij deze wedstrijden leren de kinderen omgaan met series en finales op een dag te zwemmen. Deze wedstrijden zijn volgens de reglementen van de KNZB. 
 • Limiet- en invitatiewedstrijden
  Er worden regelmatig limiet- en invitatiewedstrijden georganiseerd. Bij deze wedstrijden kan een zwemmer zich individueel inschrijven. De kosten voor deze wedstrijden zijn voor eigen kosten. 
 • Regionale (Brabantse) Kampioenschappen
  Aan de Regionale (Brabantse) kampioenschappen mag pas mee gedaan worden als je een limiet hebt gezwommen. Twee keer per jaar vinden Regionale (Brabantse) kampioenschappen plaats.