Wedstrijden

Verschillende wedstrijden:

 • Recreatieve wedstrijden
  Elke zwemmer wordt bij aanvang van zijn lidmaatschap ingedeeld bij de recreatieve zwemploeg: De recreatieve wedstrijden worden 5 keer per jaar gezwommen. Door deel te nemen aan de recreantenwedstrijden, krijgen de zwemmers wedstrijdervaring. Regelmatig wordt beoordeeld of een zwemmer klaar is om eventueel de overstap naar de wedstrijdploeg te maken. Zwemmers die hiervoor geschikt worden geacht krijgen een uitnodiging

 • Competitiewedstrijden
  Voor de zwemmers van de wedstrijdploeg wordt een zogenaamde startvergunning aangevraagd. De zwemmer wordt hiermee geregistreerd bij de KNZB. Per seizoen zijn er 4 competitiewedstrijden. Deze wedstrijden zijn verplicht. Deelname aan de competitie doet de zwemmer dus niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de klassering van de zwemploeg. De zwemmer wordt opgesteld en mag zelf geen keuze maken voor de te zwemmen afstand. 
 • Minioren wedstrijden (*Swimkick)
  De minioren kunnen meedoen aan het Minioren Circuit. Dit circuit is voor de jongste zwemmers tot 12 jaar en zwemsters tot 11 jaar de zwemwedstrijden waarbij kennis wordt gemaakt met de wedstrijdzwemsport in al haar facetten. Naast eenvoudige swimkick-onderdelen voor beginnende kinderen is er ook ruimte voor de gevorderde Minioren,waarbij m.n. de veelzijdigheid middels klassementen wordt gestimuleerd. Dit seizoen omvat het Minioren Circuit weer 4 voorronden en wordt afgesloten met de Regio Minioren Finales. Deze wedstrijden zijn volgens de reglementen van de KNZB. Per seizoenshelft staan er 6 afstanden op het programma, variërend van de 25 meters voor de instroomgroepen tot en met de 200 wisselslag en 400 vrije slag voor de oudste jaargangen. Tijdens elke voorrondewedstrijd worden 2 estafettes gezwommen.
  De swimkick onderdelen zijn laagdrempelig. Deze wedstrijden zijn er voor om de kinderen te laten zien wat wedstrijdzwemmen is. Als eenmaal gekozen wordt voor minioren-onderdelen, kan men niet meer terug naar de swimkick-nummers bij een volgende wedstrijddag. De kosten voor deze wedstrijden zijn voor eigen kosten.
  Minioren Circuit (update 14.08.2020)
 • Junioren, Jeugd wedstrijden (*Senioren)
  Na een jaar van afwezigheid is het Junioren-Jeugd circuit terug op de kalender gezet. Een uitstekende wedstrijdreeks om per seizoenshelft alle mogelijke zwemafstanden te zwemmen en daarmee plaatsing voor de Regio- of misschien zelfs de Nederlandse kampioenschappen te bewerkstelligen. Landelijk worden er klassementen bijgehouden, die ook op regionaal niveau uitgelezen kunnen worden. Extra aandacht vragen wij voor het verenigingsklassement Junioren/Jeugd. De beste 3 resultaten per leeftijdscategorie per vereniging tellen mee in de totaalscore. Deze wedstrijden zijn volgens de reglementen van de KNZB. De kosten voor deze wedstrijden zijn voor eigen kosten.
  *Senioren mogen max op 3 afstanden uitkomen bij deze wedstrijden, maar dingen niet mee om de prijzen.
  Junioren-Jeugd Circuit (update 19.08.2020)
 • Limiet- en invitatiewedstrijden
  Er worden regelmatig limiet- en invitatiewedstrijden georganiseerd. Bij deze wedstrijden kan een zwemmer zich individueel inschrijven. De kosten voor deze wedstrijden zijn voor eigen kosten. 

 • Regionale (Brabantse) Kampioenschappen
  Aan de Regionale (Brabantse) kampioenschappen mag pas mee gedaan worden als je een limiet hebt gezwommen. Twee keer per jaar vinden Regionale (Brabantse) kampioenschappen plaats.
 • Kampioenschappen, Swim Cups & Toernooien
  De KNZB organiseert jaarlijks in samenwerking met haar verenigingen een groot aantal kampioenschappen. Van de NK Estafette in het begin van het seizoen tot en met de Swim Cups waar top-, talent- én breedtesport elkaar ontmoeten.
 • Lange Afstand Circuit 
  Het KNZB Lange Afstand Circuit, hierna te noemen LAC, is bedoeld om het zwemmen van lange afstanden te stimuleren, zowel in een binnenbad als buiten. De eenvoudige organisatie en regelgeving, en de aanwezigheid van zowel een individueel- als een verenigingsklassement, maken het organiseren en deelnemen aantrekkelijk. Daarnaast is het een goede opstap richting het Open Water Zwemmen. Wij wensen jullie allen een boeiend verloop van de klassementen! Lange Afstand Circuit (update 13.08.2020)